Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

O ΣΑΡΚΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

"ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ", ΑΛΙΕΑΣ


Εάν το πανε ως το τελος και το Ντομινο Σαρωσει τα υπολοιπα Σαπια Καθεστωτα και τις Θρησκευτικες Σατραπιες πλησιαζει η μεγαλη στιγμη των Αραβων.Η  Πολιτικη και Πολιτιστικη τους  Χειραφετηση καθως κοιταζουν για πρωτη φορα             με Κοσμικη προοπτικη ψηλα τα Διαμαντια.

Το Στοιχημα είναι Κρισιμο χωρις οι ιδιοι να το συνειδητοποιουν. Αν τα καταφερουν θ’ αλλαξει όχι μονο η Τοπικη τους  Ιστορια αλλα θα ισοροπησει απ’το Ελειμα η Πλαστιγκα του Πλανητη.
Ο Κοσμος πια δεν θα είναι ιδιος.Ισως το τελος της Πλανης και του Εντεχνου Διαχωρισμου της Παγκοσμιοποιησης.Σε αυτό οι Δυτικοι υπηρξαν ανελεητοι Μαστοροι  απεναντι στην Ζωτικη Αναγκη της Οικουμενικοτητας. Θα γεφυρωσει το Χασμα τωρα η σε εκατο Χρονια η διαρκεια της Κυησης ισως δεν εχει σημασια αν εξαιρεσεις το Αιμα των Αθωων.


 Οι Εξεγερμενοι με Ιερα Κοσμικα Αιτηματα Ψωμι  Αλατι και Ελευθερια καλουνται να λυσουν τον Γριφο του Αδυνατου σαρκωνοντας Αιτηματα της Γαλλικης ,την Ρωσικης και της Αραβικης Επαναστασης στα Διαφανα φυλλα του Ευθραυστου  Γιασεμιου! Αυτή την φορα χωρις ο Φονικος  Κρονος να χορτασει με τα παιδια του.Αλλα να πληρωθει η Ψυχη απ’την βαθεια Ανατρεπτικη Ιστορικη Αξιοπρεπεια.Η Ελπιδα στο αυτονοητο Δικαιωμα της  Ζωης.

Με ορους όχι θεικα τυφλους που καταληγουν στο Μισος,το Συμπλεγμα και την Ολεθρια Αιωνων Παρεξηγηση. Αλλα με Γενναιες Πραξεις που ανασυρουν τις Οδυνηρες οσο και Απελευθερωτικες             Λεξεις του Διαφωτισμου.Φανταζει σαν  Ουτοπια.

Απο αλλου το περιμεναν οι εφησυχασμενοι Μαστοροι και απ’αλλου ηλθε ενώ ειχαν προαναγγειλει  επισημα το Τελος της Ιστοριας ροκανιζοντας το Ολεθριο Κερδος της Ακινησιας…

Η Ιστορια Ειρωνευεται πριν μια και καλη Σαρκασει. Ισως η Δημοκρατια που απεχθανεται την    Απληστια και την Διαφθορα δεν είναι Μακρια στην Εποχη των Αστρων.
                        Στην Εποχη των Γιασεμιων.

Μονοδρομος και Σπειρα τοσο στο καυτο Γιγνεσθαι  οσο και στο προκλητικο Ανοιγμα που χασκει επανω απ’τα Κεφαλια υπενθυμιζοντας ότι ανεξαρτητα Κοστους στην  Διαδρομη τα Διαμαντια
            στην Νυχτα Λαμπουν  περιμενοντας υπομονετικα Αιωνες τωρα
            τον Σαρκασμο της Ουτοπιας μαζι με το Λεπτο Αρωμα των Γιασεμιων!

                                                                                    -.-

                                                                                                                                    ΑΛΙΕΑΣ
                                                                                                                       

 






 

1 σχόλιο:

  1. Χθές είχα την τύχη να σε συναντήσω μέσα στο φιλόξενο- ζεστό χώρο της Νατάσας και του Γιώργου. Πήρα τις εικόνες σου και τις ανασαίνω.
    Νατάσσα Μιχελάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή